Hozzuk vissza a nyarat még egy fogással! Készítse el ezt az igazi mediterrán finomságot: lazacnyársot burgonyasalátával.
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet lazac (kb. 50 dkg)
1-2 citrom
60 dkg burgonya
2 ek. olívaolaj
1 ek. magos mustár
3 ek. reszelt parmezán
6 db szárított paradicsom
kis marék friss bazsalikom
só, bors
Elkészítés:
A lazac bőrét lehúzzuk, a lazac húsát felkockázzuk. A citromot felkarikázzuk. Nyársra húzzuk a halat a citromkarikával felváltva, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben 10-12 perc alatt opálosra sütjük.
A krumplit megmossuk, ha apróbbak egyben, ha nagyobbak negyedelve megfőzzük kb. 15 perc alatt. Lecsöpögtetjük.
Az olívaolajat elkeverjük a mustárral, a sajttal, és átforgatjuk benne a krumplit. Hozzáadjuk a felcsíkozott szárított paradicsomot, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, langyosan fogyasztjuk a lazacnyárssal.
0 Megjegyzések