A mascarponés gnocchihoz a maradék csirkét is hozzákeverheted, még tartalmasabb lesz.
A csirkés-mascarponés gnocchi igazi ínyenc fogás. Ha nincs sok időd, ne kínlódj a krumplis tészta elkészítésével, a bolti is nagyon finom. Érdemes hozzá valamilyen karakteresebb sajtot választani, gorgonzolát vagy parmezánt. Sütőben összesütve még ízletesebb lesz, a sajt pedig jó nyúlós. 

Hozzávalók:

50 dkg gnocchi
30 dkg csirke
20 dkg mascarpone
10 dkg sajt
2 dl tejszín
2 evőkanál olaj
1 db lilahagyma
1 csokor petrezselyem
bors
szerecsendió

Elkészítés:

A gnocchit főzd ki a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, csepegtesd le. A tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a mascarponét, és reszeld hozzá a sajt felét. Kis lángon, kevergetve melegítsd addig, amíg fel nem olvad a sajt. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. A csirkemellet vágd kis darabokra. Hevíts kevés olajat, és rakd bele a húst, majd kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és pirítsd meg. 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a gnocchit. Tedd hozzá a kis darabokra vágott lilahagymát, a csirkemellet, öntsd rá a tejszínes keveréket, majd szórd meg a maradék sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 15-20 perc alatt. Szórd meg aprított petrezselyemmel.