Hirdessen itt

Alma, cékla, sütőtök: így készíts egészséges chipset az őszi kedvencekből

Nassolj egészségesen! A házi chipsek olaj nélkül is készülhetnek, és jó ropogósak lesznek.
Nem csak almából és krumpliból készíthetsz chipset. Ilyenkor rengeteg vitamindús zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésedre. A sütőtök, a cukkini, a padlizsán, az édesburgonya, a sárgarépa, a cékla, a körte is remek választás. Egy tepsibe akár vegyesen is pakolhatod az egymáshoz illő finomságokat. Jól jön a chips esti filmnézéshez, baráti beszélgetéshez. Kínálhatsz a ropogós finomság mellé mártogatóst is. 

Hozzávalók:

1 db cukkini
1 db cékla
2 db alma
2 db körte
0.5 db sütőtök
bors
fahéj

Elkészítés:

A zöldségeket és a gyümölcsöket hámozd meg, majd mosd meg. Itasd le róluk a nedvességet papírtörlővel. Vágd nagyon vékony, körülbelül két milliméteres szeletekre. Érdemes bevetni az uborkagyalut, hogy a chipsek biztosan azonos vastagságúak legyenek.
 
Sokkal egészségesebb a nass, ha nem forró olajban sütöd ki. A legegyszerűbb, ha egy tepsibe sütőpapírt teszel, és arra rakod a szirmokat. Ügyelj arra, hogy ne fedjék egymást. A zöldségeket megszórhatod sóval, borssal, zöldfűszerekkel. A gyümölcsökhöz jól illik a fahéj és a vanília, de meglocsolhatod citromlével is. Forró sütőbe rakva, 200 fokon süsd addig, amíg a chipsek hólyagosodni és barnulni kezdenek. A sütési idő eltérő lehet. A szirmokat akár mikrózhatod is, a legmagasabb fokozaton három-négy perc alatt sülnek meg.   

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések