A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szüret alatt kipróbálhatjuk: szőlős krémsajttorta

Finom sütemény alig néhány alapanyagból. Egyszerű és finom. Mindenkinek ízleni fog.

Hozzávalók 8 szelethez:

a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
1 tojás
6 dkg cukor

a töltelékhez:
2,5 dl tej
1 csomag tejszínes pudingpor
15 dkg mascarpone
8 dkg cukor
50 dkg szőlő
1 csomag tortazselé

Elkészítés:

A tésztához a lisztet egy csipet sóval átszitáljuk. A vajat felkockázzuk, majd ujjbeggyel a lisztbe morzsoljuk, amíg egy finoman morzsás masszát kapunk. A közepébe öntjük a 2-3 teáskanál vízzel felvert tojást, valamint a cukrot. A masszát összedolgozzuk és enyhén lisztezett, hideg felületen simává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és legalább 20 percen keresztül pihentetjük hűtőben.

Pihentetés után a tésztát egy 22 centis piteforma méretére nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formát. Az alját villával megszurkáljuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport és kevergetve összeforraljuk. Gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni, majd beledolgozzuk a sajtkrémet és a krémmel megtöltjük a tésztát.

A megmosott, leszárított szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk, és a krémre rakosgatjuk. A tortazselét az előírásnak megfelelően elkészítjük, majd bevonjuk vele a szőlőszemekkel borított tortát. 1-2 órára félretesszük pihenni, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések