A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nektarinos szilvás túrótorta – ennél egyszerűbb, de nagyszerűbb desszert nincs

Ezúttal szilva és nektarin került bele.

Hozzávalók:

75 dkg túró
6 db tojás (nagy)
3 csomag vaníliás pudingpor
3 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 nagyobb nektarin
6-8 db szilva
(a tortaforma 24 cm-es)

Elkészítés:

A nektarint és a szilvát vágjuk fel kisebb darabokra, szórjuk meg egy csomag vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal, keverjük össze, majd tegyük félre ameddig elkészítjük a túrós keveréket.

A túrót tegyük bele egy tálba, majd villával törjük össze.

Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd egyesével az egész tojásokat. (Mindegyik tojással külön-külön keverjük össze.)

Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport, majd keverjük alaposan össze. (Egy lágyabb keveréket fogunk kapni.)

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a túrós keverék felét, kanalazzuk rá a gyümölcsös keveréket, majd öntsük rá a maradék túrós keveréket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 60 percig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk teljesen kihűlni. (Amikor a sütőből kivesszük a torta még kissé lágynak tűnhet, de amikorra teljesen kihűl tökéletes lesz az állaga.)

Tálalás előtt helyezzük a tortát egy tortatálra, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések