Egészséges, büntetlen nassolás.
Ez a te sütid, ha figyelni akarsz az alakodra a nagy lakomázásokkor. Ha most beválik, tegyük félre a receptet karácsonyra is!
Hozzávalók kb. 20 szelethez:
a tésztához:
7,5 dkg kókuszolaj
7,5 dkg víz
2 tojássárgája
15 dkg paleo lisztkeverék (vagy kókusz- és mandulaliszt fele-fele arányban)
a töltelékhez:
2 alma
2 tojásfehérje
12 dkg darált dió
2 evőkanál cukormentes sárgabarcklekvár
3 evőkanál eritritol
1 teáskanál őrölt fahéj
a tetejére:
15 dkg paleo étcsokoládé
1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
A tésztához összekeverjük a nedves hozzávalókat, majd a lisztet. Hűtőben pihentetjük 1 órát. Közben az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük.
Az almához keverjük a diót, a lekvárt, az eritritolt és a fahéjat. A tojásfehérjéket felverjük, majd az almás masszába forgatjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, majd egí 20x30 centis forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Rásimítjuk az almás habot, és a sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A csokit a kókuszolajjal felolvasztjuk, és a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőben lehűtjük, és csak utána szeleteljük.
0 Megjegyzések