A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Összedobtam a tojást, kolbász és EZT a növényt. Végre az anyósom is dicsérte a tepsis rakottasomat

Könnyű megcsinálni!
Még terem a kertben a másodvetésű vajbab. Gondoltam egyet és nem főzeléket, hanem rakott étel csináltam. Egészen hasonlóan készítem, mint a rakott krumplit

Hozzávalók 4-6 főre:

1 kg zöldbab
6-8 tojás
1 szál házikolbász
2 pohár tejföl
kevés szalonna
só, borsika
10 dkg rezselt sajt (elhagyható)
zsír a tepsi kikenéséhez

Elkészítés: 

A megtisztított, feldarabolt zöldbabot megfőzzük borsikával fűszerezett és félidőben megsózott vízben. A tepsit zsírozzuk ki, a kolbászt karikázzuk fel, a szalonná daraboljuk, a tojást főzzük és tisztítsuk meg. A babot leszűrjük , ez lesz a rakottas alsó rétege. Következhet a tojás felkarikázva, aztán kolbász és a szalonna fele. Bab réteg következik, majd tejföl és szalonnadarabkák.

Az egészet betoljuk a 275 fokosra melegített sütőbe és 30 percig alatt elkészül. Reszelhetünk rá sajtot, akkor még 5-6 perce kerüljön vissza a sütőbe. Tálaláskor lehet még tejfölt tenni erre a kolbászos, tejfölös rakott zöldbabra. Jó étvágyat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések