Könnyű megcsinálni!
Még terem a kertben a másodvetésű vajbab. Gondoltam egyet és nem főzeléket, hanem rakott étel csináltam. Egészen hasonlóan készítem, mint a rakott krumplit
Hozzávalók 4-6 főre:
1 kg zöldbab
6-8 tojás
1 szál házikolbász
2 pohár tejföl
kevés szalonna
só, borsika
10 dkg rezselt sajt (elhagyható)
zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt zöldbabot megfőzzük borsikával fűszerezett és félidőben megsózott vízben. A tepsit zsírozzuk ki, a kolbászt karikázzuk fel, a szalonná daraboljuk, a tojást főzzük és tisztítsuk meg. A babot leszűrjük , ez lesz a rakottas alsó rétege. Következhet a tojás felkarikázva, aztán kolbász és a szalonna fele. Bab réteg következik, majd tejföl és szalonnadarabkák.
Az egészet betoljuk a 275 fokosra melegített sütőbe és 30 percig alatt elkészül. Reszelhetünk rá sajtot, akkor még 5-6 perce kerüljön vissza a sütőbe. Tálaláskor lehet még tejfölt tenni erre a kolbászos, tejfölös rakott zöldbabra. Jó étvágyat!
0 Megjegyzések