Nem kell keleszteni, nyújtani, pillanatok alatt megvan. Ráadásul remek párosítás a mák és a szilva.
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 bögre darált mák
1 csomag sütőpor
4 db tojás
fél dl víz
kb. 500 g szilva
a szóráshoz:
cukor (ízlés szerint)
fahéj (ízlés szerint)
(a bögrém, amiben mértem 3 dl-es, a tepsi 20 x 36 cm-es)
Elkészítés:
Jól megmossuk, kimagozzuk és elfelezzük a szilvát. (Én negyedeltem, mert nagyon nagy szilváim voltak).
A cukrot a tojássárgájával és a fél dl vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mákot és a tejet. Az egészet jól összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A tészta tetejére szorosan egymás mellé rakosgatjuk a szilvát úgy, hogy a húsos fele nézzen felfelé, majd megszórjuk egy kis cukorral és fahéjjal.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35-40 percig sütjük (tűpróba).
Amikor megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral és kockára vágva tálaljuk.
0 Megjegyzések