A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bögrés szilvás-mákos sütemény - csak összekevered és már sütheted is

Nem kell keleszteni, nyújtani, pillanatok alatt megvan. Ráadásul remek párosítás a mák és a szilva.

Hozzávalók:

1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 bögre darált mák
1 csomag sütőpor
4 db tojás
fél dl víz
kb. 500 g szilva

a szóráshoz:
cukor (ízlés szerint)
fahéj (ízlés szerint)
(a bögrém, amiben mértem 3 dl-es, a tepsi 20 x 36 cm-es)

Elkészítés:

Jól megmossuk, kimagozzuk és elfelezzük a szilvát. (Én negyedeltem, mert nagyon nagy szilváim voltak).

A cukrot a tojássárgájával és a fél dl vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mákot és a tejet. Az egészet jól összekeverjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A tészta tetejére szorosan egymás mellé rakosgatjuk a szilvát úgy, hogy a húsos fele nézzen felfelé, majd megszórjuk egy kis cukorral és fahéjjal.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35-40 percig sütjük (tűpróba).

Amikor megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral és kockára vágva tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések