A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, kakukkfüves, fokhagymás csirke: sütőben sütve sem szárad ki

Érdemes a kakukkfüves-fokhagymás csirkét több órán át pácolni, mert sokkal omlósabb és ízletesebb lesz.
A tepsiben sült húsok nagyon praktikusak, hisz alig van velük munka. A kakukkfű és a fokhagyma külön-külön is sokat dob a csirkén, hát még együtt! Ez a fogás egy óra alatt elkészül, és a csirke bármely részét használhatod, szárnyát, combját, mellét, de akár vegyesen is pakolhatod a tepsibe. 

Hozzávalók 4 személyre:

1 dkg csirke
20 dkg gomba
3 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
3 ág kakukkfű
2 dl száraz fehérbor
1 db vöröshagyma
1 mokkáskanál bors

Elkészítés:

A csirkedarabokat tisztítsd meg, öblítsd le, csepegtesd le. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával és egy ág kakukkfűvel, majd dörzsöld be vele a húst. Óvatosan nyúlj be a bőre alá is. Rendezd a csirkét egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd rá a maradék kakukkfüvet, de rakhatsz mellé ízlés szerint gombát, vöröshagymát és más zöldséget is.

Locsold meg vízzel, fóliázd le, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45-50 percig, közben több részleten locsold a húsra a száraz fehérbort, és időnként forgasd meg a csirkét. Amikor már puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések