A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lekváros, rácsos pite olasz módra: a crostata eredeti receptje

Az olasz lekváros pite, vagyis a crostata tésztája egyszerre omlós és ropogós.
Az olaszok nemcsak remek tésztáikról, de süteményeikről is híresek. A crostata a kedvenc nyári pitéjük, amit friss gyümölccsel vagy különféle lekvárokkal variálnak. Általában rácsozva készítik, fantasztikusan omlós, és fagyival tálalva igazi kényeztető desszert. A tésztát késes robotgéppel is összeállíthatod. 

Hozzávalók 12 szelethez:

20 dkg liszt
20 dkg lekvár
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
1 db tojás
1 db tojássárgája

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, keverd össze a cukorral, a sütőporral, és készíts a közepére egy mélyedést. Rakd bele a kicsit felvert tojást, a tojássárgáját és a felkockázott, hideg vajat. Gyúrd össze, ha túl száraz, rakj még hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. A sima, rugalmas tésztát csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe fél órára.

Pihentetés után gyúrd át enyhén lisztezett felületen, és vedd ketté, kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobb tésztát nyújtsd akkorára, mint a piteformád, és igazítsd bele. Szurkáld meg villával, és kend meg a lekvárral, majd a maradék tésztából készíts csíkokat, és rácsozd be a süti tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 perc alatt aranybarnára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések