Hirdessen itt

Meztelen torta sok gyümölccsel, mennyei krémmel: a nyár nagy slágere

Lehet két-három vagy akár több szintes, a lágy, mascarponés krémmel töltött meztelen torta nagyon csábító.
Az angolszász országokban évek óta menő a meztelen torta. Az alapja vajas piskóta, a krém egyszerű, és félig vagy egyáltalán nincs bevonva. Kánikulában különösen ajánlott nagyobb családi rendezvényekre, szülinapokra, de esküvőkön is hódít. Te is könnyen lenyűgözheted vele a vendégeidet.  

Hozzávalók:

TÉSZTÁHOZ
30 dkg porcukor
25 dkg liszt
20 dkg vaj
7 db tojás
5 dkg kakaó
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

KRÉMHEZ
50 dkg mascarpone
25 dkg túró
2.5 dl tejszín
1 teáskaná
l citromlé
8 dkg cukor

TETEJÉRE
35 dkg bogyós gyümölcs

Elkészítés:

A vajat vedd ki előre a hűtőből, hogy puha legyen. Keverd krémesre a porcukorral, a vaníliával, majd egyenként add hozzá a tojásokat. A lisztet mixeld a sütőporral és a kakaóval, majd több részletben, spatulával vagy fakanállal forgasd a masszába. A tésztát oszd három részre, és süsd meg egyesével 18-20 centi átmérőjű tortaformában, 170 fokon, körülbelül 35 perc alatt. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült.

A krémhez a túrót villával alaposan nyomkodd meg, és keverd hozzá a mascarponét. Rakd hozzá a cukrot és a citrom levét, majd a kemény habbá vert tejszínt. Töltsd meg vele a kihűlt piskótalapokat. Az oldalára nem kell krém, a tetejét viszont díszítsd bogyós gyümölcsökkel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések