A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A megunhatatlan piskótatekercs a szezon első lekvárjából: így nem törik meg a tészta

Ez a lekváros piskótatekercs puha, tökéletes állagú, és ünnepi desszertnek is kiváló. Máskor is ezt a receptet fogod használni.
Eddig azért nem vállalkoztál piskótatekercs készítésére, mert korábban repedezett a tészta, esetleg túl száraz volt? Többé nem kell ettől tartanod, csak vess be néhány trükköt! Az egyik, hogy a tojásokat jó alaposan keverd ki. Ha a lisztet átszitálod, könnyedebb lesz a tészta. Továbbá fontos, hogy nedves konyharuhával még melegen csavard fel a piskótát. Most rengeteg lekvár készül, végy le egy üveggel a sütihez. 

Hozzávalók 16 szelethez:

8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
4 db tojás
4 evőkanál víz
1 csipet só
1 kisebb üveg lekvár

Elkészítés:

Fontos, hogy szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal dolgozz. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját habosítsd a cukorral, majd add hozzá a vizet. Forgasd hozzá a lisztet, végül pedig a fehérjékből vert habot is. Egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.

Arra ügyelj, hogy ne legyen túl forró a sütő, amikor a masszát beteszed, mert a cukor könnyen megéghet, és a tészta törni fog. Közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta biztosan összeesik. A sütőből kivéve borítsd a piskótát nedves konyharuhára, majd húzd le róla a papírt, és határozott mozdulattal, a ruha segítségével tekerd fel. Várd meg, míg kihűl, majd csavard le, és kend meg lekvárral. Ismét tekerd fel, és tálalás előtt szórd meg porcukorral. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések