A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Melegben hideget: Peach Melba jégkrémtorta

A forróságban jól esik a jeges hűsítés. Akár egyszerű házi fagylaltot vagy egy érdekes jeges süteményt készítünk, biztosan csábító lesz.

Hozzávalók 8 szelethez:

20 dkg zöld marcipán
2 evőkanál porcukor
6 őszibarack
1 csokor menta
1 citrom
5 dl víz
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaníliafagylalt
2 dl habtejszín

az öntethez:
20 dkg málna
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál méz

Elkészítés:

Nagyobb darab frissen tartó fóliát vágunk és megszórjuk porcukorral. Ezután a marcipánt piteforma (25 cm átmérőjű) nagyságúra kinyújtjuk, és a fóliával együtt belehelyezzük a formába úgy, hogy az oldalára is jusson. Pár órára hűvös helyre tesszük, (vagy rövid időre a fagyasztóba) hogy a marcipán kicsit megszikkadjon.

Az őszibarackokat megmossuk, félbe vágjuk, és a magot kiemeljük. A mentaleveleket leöblítjük, összevágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját vékonyan levágjuk. Serpenyőbe beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, majd néha megkeverve forráspontig melegítjük. Pár percig főzzük, hogy kissé szirupos legyen. Ekkor beletesszük a mentaleveleket és az őszibarackokat, majd lefedjük a serpenyőt, és kis lángon kb. 10 perc alatt szép lassan puhára főzzük. Amikor a barack már megpuhult, levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük. Óvatosan lehúzzuk a héját, a barackot szűrőbe tesszük és alaposan lecsepegtetjük.

A jégkrémet hagyjuk szobahőmérsékleten kissé megpuhulni, hogy könnyen keverhető legyen. A habtejszínt kemény habbá verjük.. Ezután apránként hozzákeverjük a fagyihoz. A marcipánt, a fóliával együtt átemeljük egy tálcára. Rákanalazzuk a krémet, és a fagyasztóba tesszük, hogy kissé megdermedjen.

Az öntethez a málnát kiválogatjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a mézet, majd összeturmixoljuk. Ezután szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele az öntetbe és szép sima, selymes legyen.

Tálalás előtt kb. 15 perccel kivesszük a jégkrémmel megtöltött marcipánt a fagyasztóból, majd ráhelyezzük a lecsepegtetett őszibarackot és málnaöntetet csorgatunk rá. Mentalevéllel díszítjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések