Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nyárvégi finomság, vegyes ízekkel: szőlős-káposztás sertéskaraj

Elképesztő harmónia a szőlő, a káposzta és az ízletes sertéshús között. Eddig tuti nem így csináltad!

Hozzávalók:

40 dkg savanyú szálas káposzta
2 dl must (vagy szőlőlé)
20 dkg húsos szalonna, egészben
40 dkg apró szemű burgonya
20 dkg szőlő
60 dkg csont nélküli sertéskaraj
5 ek. olaj

Elkészítés:

A káposztát megmossuk. A musttal és a húsos szalonnával feltesszük főni. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, de csak nagyon minimális lehet alatta. A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük, leszűrjük és meghámozzuk. A szőlőszemeket megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk.

Amikor a káposzta puha, kivesszük a húsos szalonnát, és a visszamaradt káposztához adjuk a szőlőszemeket. 15 perc alatt összepároljuk, majd levesszük a tűzről. A húst megmossuk, leszárítjuk, fűszerezzük, és serpenyőben, az olaj felén megsütjük, kivesszük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon, a maradék olajat is hozzáadva, a burgonyát egészben átpirítjuk, majd megsózzuk. Tálaláskor tányérra tesszük a szőlős káposztát, a pirított burgonyát és a sült hússzeleteket is, amiket meglocsolunk a szaftjával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések