A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lemossa a zsírpárnákat! Már 1 pohár elég a dinnyés salaktalanító italból, hogy beinduljon a fogyás

Kortyold el minden reggel.
Ha fogyni szeretnél, nem az a lényeg, hogy keveset egyél, hanem az, hogy az egészségtelen, kalóriadús ételeket helyett energiaszegény - például rostokban bővelkedő - táplálékokat válogass. Ennek megfelelően érdemes lehet akár az egyik étkezést egy finom, kiadós turmixra cserélni, így könnyebben beindul a zsírleadás.

A következő recept tökéletes tízóraira vagy uzsonnára, ám a legjobb mégis, ha reggelire fogyasztod, ugyanis hosszú időre nagy löketet ad az anyagcserédnek, és akár délig képes eltelíteni.

Dinnyés turmix eperrel

A dinnye szinte csak vízből, rostokból és kicsike gyümölcscukorból áll, így nem dobja meg nagyon a vércukorszintedet, ám erős vízhajtó és salaktalanító hatású. Mellé nem csak színe miatt illik jól az eper. Ez a bogyós gyümölcs ugyanis tele van antioxidánsokkal és béltisztító rostokkal, sőt, alig van benne cukor, így az egyik legjobb gyümölcs, amit csak a reggeli órákban ehetsz a szervezeted inzulinérzékenysége miatt.
Az utolsó összetevő egy kicsi lenmag, amiben még több rost, sőt, egy sor egészséges zsír is szerepel, így támogatja a zsírban oldódó vitaminok felszívódását és elnyújtja a jóllakottságot.

Az ital elkészítéséhez 200 gramm görögdinnye belére, 150 gramm eperre és egy evőkanál lenmagra lesz szükséged. Az első kettőt tedd a turmixgépbe, és pürésítsd simára, majd ha szükséges, annyi vizet adj hozzá, hogy iható legyen. Ez után szórd meg a tetejét a magokkal, és fogyaszd frissen.

A teljes adag összesen 286 kalória, amihez a napi rostszükséglet nagyjából 40%-át kitevő mennyiség, 13 gramm rost járul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések