A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyű, nyári gyümölcssaláta sárgadinnyébe töltve, mentás dresszinggel

A látványos, színes gyümölcssaláta sárgadinnyében tálalva fantasztikus hűsítő, és desszertként is kiváló.
Ezzel a mutatós, sárgadinnyében tálalt gyümölcssalátával bárkit elkápráztathatsz. Összedobni csupán pár perc, de érdemes pihentetni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Ha csak felnőtteket kínálsz, a dresszinget megbolondíthatod rummal vagy sangriával is. Bármilyen idénygyümölcsből elkészítheted, amit a kertben vagy a piacon találsz. Tálaláskor kanalazd tálkákba, és fagyival vagy tejszínhabbal kínáld. 

Hozzávalók 4 személyre:

1 db nagyobb sárgadinnye
20 dkg szeder
20 dkg ribizli
20 dkg áfonya
2 db alma
2 db banán
1 db citrom
1 evőkanál méz
1 csokor menta

Elkészítés:

A sárgadinnyét vágd ketté, a magokat távolítsd el, a belsejét szedd ki karalábévájóval, és tedd félre. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl vékony a héja. Formázhatod tetszés szerint vékony pengéjű, hegyes késsel. A banánt pucold meg, és az almával vágd egyforma nagyságú darabokra, kockázhatod és karikázhatod is. Keverd össze a megmosott, lecsepegtetett ribizlivel, áfonyával és szederrel.  Csempészhetsz még hozzá mirelit epret. 
 
A gyümölcssalátát töltsd vissza a dinnye héjába. A dresszinghez keverd össze a mézet, a citrom levét és az apróra vágott mentát. Hígíthatod kevés vízzel, majd locsold meg vele a gyümölcsöket. Fóliázd le, és tedd a hűtőbe legalább két órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések