Hirdessen itt

Házi tölcsér kelt tésztából a kedvenc fagyidhoz, krémekhez

Ez a tölcsér nem ostyából készül, hanem pihe-puha kelt tésztából.
A házi fagyit tálald legközelebb saját készítésű tölcsérben! Kicsit vastagabb, mint a hagyományos, de az íze fantasztikus, főleg, ha a külső részét megszórod fahéjjal, cukorral, dióval vagy akár kakaóval. Kanalazd bele a kedvenc hűsítődet, mehet rá egy adag tejszín, majd díszítsd ízlés szerint. Kipróbálhatod sós változatban, tökéletesen illik sajtos krémekhez is. Ha nincs formád, otthon is készíthetsz papírgurigából és fóliából.

Hozzávalók 12 darabhoz:

30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1.5 dl víz
1 db tojás
1 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
1 csipet só

Elkészítés:

A vizet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Keleszd körülbelül 10 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a felfutott élesztőt, az olajat, a sót, majd alaposan dolgozd össze. Amikor elválik a kezedtől és az edény szélétől, takard le, és meleg helyen keleszd 40 percig. 

Ha szépen megemelkedik, rakd át lisztezett felületre, és gyúrd át. Nyújtsd ki téglalap alakúra, és vágd másfél-két centi széles csíkokra. Ezeket tekerd kevés olajjal megkent tölcsérformára úgy, hogy a csíkok fedjék egymást, és az alja ne maradjon lyukas. A tésztát kend meg felvert tojással, és állítsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 15 perc alatt. A sütőből kivéve pihentesd pár percig, utána vedd csak le a formáról. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések