Nem kell hozzá kenyérsütőgép, és kezdő szakácsként is bátran nekiállhatsz.
A frissen sült kenyér illatánál kevés jobb dolog létezik, pláne, ha te magad készíted. Ráadásul az sem gond, ha nincs kenyérsütőd, hiszen sütőben is rendkívül finom péksüteményeket készíthetsz. Ha szereted a mediterrán ízeket, ezt a kenyeret is nagyra értékeled majd.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
0.5 dl olívaolaj
0.5 dl fehérbor
20 dkg zöld és fekete olívabogyó vegyesen, apróra vágva
4 db tojás
20 dkg füstölt, nyers sonka, apró kockákra vágva
10 dkg aromás sajt, reszelve
Elkészítés:
A lisztet keverd össze az élesztővel, majd add hozzá az olívabogyókat. Jöhet az olívaolaj, a bors és a tojás. Jól keverd össze, a végén pedig, ha fokoznád az élvezetet, rakd hozzá a sonkát és a sajtot. Egy szögletes vagy kerek formát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 55-60 percig kell sütni. Ha kívül ropogós, és belül is átsült, vedd ki a sütőből. Hagyd a rácson hűlni.
0 Megjegyzések