Ha csak egy tökéletes, húsmentes fogást keresel a hétvégére, ez legyen az. Gyors, finom és laktató!
A zöldséges lepény hétvégére, de akár ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás, ha éppen nem kívánod a húst. Hagyományos krumpli helyett kipróbálhatod édesburgonyával, sőt, további zöldségekkel is gazdagíthatod. Vagy dobd fel fűszeres, tejfölös mártogatóssal!
Hozzávalók:
35 dkg krumpli
35 dkg sárgarépa
35 dkg cukkini héjastól
4 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál rizsliszt
3 db tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál őrölt bors
1 kis csokor petrezselyem
só
Elkészítés:
A krumplit és a répát pucold meg, és a cukkinivel együtt reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Add hozzá a kétféle lisztet, a tojást, és ízesítsd a fűszerekkel. Keverd össze jó alaposan.
Serpenyőben forrósíts ujjnyi olajat, majd evőkanállal adagold bele a masszát. Mindkét oldalát süsd két-három percig. Amikor már szép piros, vedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Önmagában is isteni, de tálaláskor akár sajtot is reszelhetsz a tetejére.
0 Megjegyzések