A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi paradicsomos paprikakrém télire: adalékanyag nélkül

A paprikakrém még ízletesebb lesz, ha paradicsomot is teszel hozzá. Nem kerül viszont bele tartósítószer és ízfokozó.
Ha idén még nem tettél el paprikakrémet, itt az ideje! Paradicsommal még jobb! Sokféleképpen felhasználhatod, jót tesz a pörkölteknek, illik a szószokba, a különféle levesekbe, bográcsos ételekbe, de feldobja az egyszerű szendvicseket is. Ha szereted a hegyes csípős paprikát, azt is tehetsz bele. Ebből jó nagy adag krémet kapsz, így készülj sok kisebb üveggel, vagy arányosan csökkentsd a hozzávalók mennyiségét. Kápia vagy kaliforniai paprikából is tökéletes. 

Hozzávalók:

5 kg kápia paprika
2 kg paradicsom
10 dkg cukor
5 gerezd fokhagyma
5 dkg só
4 db vöröshagyma
1 dl olaj
1 teáskanál bors
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A paprikát alaposan mosd meg, csumázd ki, szedd ki a magházat, és darabold fel. A paradicsomot mártsd forró vízbe, húzd le a héját, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát is pucold meg, majd daráld le a paradicsommal és a paprikával együtt. A masszát öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a sót, a borsot, majd kis lángon, többször megkeverve főzd körülbelül 45 percig. Amikor már elég sűrű, öntsd hozzá a felforrósított olajat, az aprított petrezselymet és a pépesített fokhagymát. Párold még 15 percig.

Az alaposan elmosott, kifertőtlenített üvegeket melegítsd fel, és töltsd meg a szósszal. Zárd le légmentesen, és rakd takarókkal bélelt ládákba vagy dobozokba. Hagyd lassan a dunsztban kihűlni, majd pakold száraz, hűvös helyre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések