A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tarka meggyes-mákos kevert süti: szuperkönnyű és isteni

Ez nem a megszokott meggyes-mákos süti, annál sokkal csábítóbb. Egyszerűbb, mint gondolnád.
Ha könnyű, mégis isteni édességet készítenél, próbáld ki ezt a finomságot! Már megszokhattuk, hogy a meggy és a mák remekül összeillenek. Ebben a sütiben különösen jók együtt. A kevert, tarka tésztát villámgyorsan összeállítod, a többi munkát a sütő elvégzi. Az íze és a külseje miatt is sok dicséretet begyűjthetsz.

Hozzávalók:

30 dkg meggy
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
4 db tojás
3 dkg mák
1.5 dl étolaj
1.5 dl meleg víz
2 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A meggyet szűrd le, és magozd ki. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat fehéredésig keverd a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat és a meleg vizet. Vegyítsd a sütőport és a lisztet, majd dolgozd simára a tésztát. A masszát egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Hintsd a tetejére a mákot, és a massza közepébe, hosszában végig készíts kisebb mélyedést, oda is rakj belőle. Ha szeretnéd, márványozhatod is, azaz forgasd össze a mákot és a masszát egy villával óvatosan. A tetejét rakd ki egyenletesen meggyel.

Told a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40-45 perc alatt. Végezz tűpróbát, ha a sütibe szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, kiveheted. Ha ragacsos lesz, süsd tovább. Ha kihűl, vágd fel, és porcukorral megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések