A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb paradicsomos-padlizsános tészta, avagy a pasta alla Norma eredeti receptje

A pasta alla Norma a szicíliaiak kedvenc tésztája. Nagyon egyszerű elkészíteni.
Ha szereted az olasz tésztákat, a pasta alla Normát kár lenne kihagyni. Gyorsan összedobhatod, és a legfinomabb padlizsános, paradicsomos tésztával igazi olasz hangulatot varázsolhatsz a konyhádba. Spagettivel, pennével is tökéletes. A szicíliaiak sós, érlelt ricottát szórnak a tetejére, de helyettesítheted pecorino sajttal vagy mozzarellával is. Kevés chili is illik hozzá.

Hozzávalók:

50 dkg tészta
40 dkg konzerv hámozott, darabolt paradicsom
10 dkg sós ricotta vagy pecorino sajt
2 db padlizsán1 db vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 ág bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:

A padlizsánt öblítsd le, vágd kockákra, és sózd be. Hagyd állni fél óráig, amíg levet ereszt. A tésztát főzd fogkeményre bő, sós vízben körülbelül tíz perc alatt. A szószhoz az olívaolajat öntsd egy serpenyőbe, majd rakd hozzá az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Mehet hozzá a darabolt paradicsom, a padlizsán, és ízesítsd sóval, borssal, esetleg kevés cukrot is dobhatsz hozzá. Főzd össze 15 perc alatt. Forgasd hozzá a tésztát, a tetejére pedig szórj bazsalikomlevelet és ricottát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések