Mindenki ismeri az örök klasszik barackos piskótát vagy legalább egyszer evett életében. Mi most megmutatjuk, hogy valójában, hogy is lesz olyan tökéletes! :D
Hozzávalók
3 tojás
160 g cukor
80 ml olaj
100 ml víz
200 g liszt
10 g sütőpor
1 nagy marék kissebb szemű sárgabarack
Elkészíntés:
A barackokat félbevágjuk és kimagozzuk őket. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük a cukor felével. A cukor másik felét a sárgájákhoz keverjük, kihabosítjuk majd hozzáadjuk a vizet és az olajat.
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjéhez keverjük a lisztet és a tojássárgájás keveréket, átforgatjuk az egészet és a tepsibe simítjuk a masszát. A félbevágott barackokat rádobáljuk a tészta tetejére és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük a piskótát.
0 Megjegyzések