Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kentucky Hot Brown szendvics

A Louisville-ben található Brown Hotel ikonikus ajándéka a világnak a múlt század 20-as éveiből. Ha ezt nem kóstoltad, nem is éltél még igazán! Harapj bele a történelembe!

Hozzávalók

40 g vaj
25 g liszt
400 ml meleg tej
100 g reszelt parmezán
1 tojássárgája
só, bors
4 szelet fehér szendvicskenyér
250 g pulykamell
8 szelet bacon ropogósra sütve
2 szilvaparadicsom
szerecsendió
cayenne bors

Elkészítés:

A sütőben egy serpenyőben megsütjük meg a pulykamellet 180 fok 35-45 perc alatt, sózzuk, borsozzuk és szeleteljük kb. 0,5 centi vastag szeletekre. A vajat közepes láng fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan habverővel keverjük,  amíg homogén állagú nem lesz. Ekkor mehet hozzá a tej, lassan és fokozatosan adagolva. Sózzuk és borsozzuk. Csökkentjük a hőt a serpenyő alatt és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a mártás. Ez kb. 4-5 perc, forralni nem szabad. Belekeverjük a parmezán nagy részét és a tojássárgáját is. A sütőt  előmelegítjük 200-220 fokra. Betesszük a kenyereket egy serpenyőbe vagy kisebb tepsibe, mehet rá jó adag pulykahús és brutális adag mártás, paradicsomkarika és még némi parmezán is. Kb. 2-3 percig kell sütni, amíg aranybarna nem lesz. Minden szendvics tetejére mehet egy szelet ropogósra sütött bacon és paradicsom is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések