Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Pásztortarhonya

Hozzávalók:

50 dkg nagyszemű tarhonya
4- 5 db krumpli
40 dkg vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
10 dkg húsos kolozsvári szalonna
egy szál száraz kolbász
1 evőkanál
őrölt pirospaprika
olaj
1,5 liter víz

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, karikára szeljük, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A hagymát apró kockára vágjuk. A kolbászt bevizezzük, majd a bőrét eltávolítjuk, és felkarikázzuk.

A húsos szalonnát kisütjük. A tarhonyát az olajon világos barnára pirítjuk 5-6 perc alatt, majd a vöröshagymát, tesszük bele, amit üvegesre dinsztelünk.

Utána rászórjuk az őrölt paprikát, fél liter vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a krumplit. Beletesszük sót, a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot.

A kiolvasztott szalonnát leszűrjük, és szintén beletesszük az ételbe. 20-25 perc alatt lassú tűzön főzzük, a vizet apránként pótoljuk úgy, hogy mire elkészül, ne fője el a levét, jó szaftos maradjon.

Mikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk a kolbászkarikákat. A kolbásszal együtt még öt percig főzzük.

Friss vegyes salátával, uborkasalátával, kovászos, vagy vizel uborkával, vagy vegyes savanyúsággal, illetve csalamádéval tálaljuk.

Bográcsban főzve is kiváló.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések