Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Erdélyi rókagomba paprikás puliszkával

Hozzávalók:

1 kg rókagomba
20 dkg vöröshagyma
10 dkg zöldpaprika
5 dkg paradicsom
olaj
bors
1 evőkanál édes nemes őrölt piros paprika
apróra vágott petrezselyem zöldje
2 dl tejföl

Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, jól megmossuk, szétszedjük, majd egy szűrőbe téve forró lobogó vízben leforrázzuk - félretesszük, hagy csepegjen jól le.

A vöröshagymát és a zöldpaprikát apróra vágjuk és kevéske olajon megdinszteljük.

Amikor a hagyma és a paprika üvegesre dinsztelődtek akkor teszünk bele egy csapott evőkanál édes nemes őrölt piros paprikát, majd beletesszük a gombát.

Sózzuk. Jól összekeverjük, és fedő alatt pároljuk. Közben az elfőtt levét kicsi vízzel pótolgatjuk. A főzés fele idejében hozzáadjuk a felkockázott, héjától megtisztított paradicsomot.

Amikor megpuhult a gomba, borsozzuk és hozzákeverjük a tejfölt. Egyet még rottyantunk rajta - és kész az étel.

Meleg puliszkával tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések