Hozzávalók:
1 kg rókagomba
20 dkg vöröshagyma
10 dkg zöldpaprika
5 dkg paradicsom
olaj
só
bors
1 evőkanál édes nemes őrölt piros paprika
apróra vágott petrezselyem zöldje
2 dl tejföl
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, jól megmossuk, szétszedjük, majd egy szűrőbe téve forró lobogó vízben leforrázzuk - félretesszük, hagy csepegjen jól le.
A vöröshagymát és a zöldpaprikát apróra vágjuk és kevéske olajon megdinszteljük.
Amikor a hagyma és a paprika üvegesre dinsztelődtek akkor teszünk bele egy csapott evőkanál édes nemes őrölt piros paprikát, majd beletesszük a gombát.
Sózzuk. Jól összekeverjük, és fedő alatt pároljuk. Közben az elfőtt levét kicsi vízzel pótolgatjuk. A főzés fele idejében hozzáadjuk a felkockázott, héjától megtisztított paradicsomot.
Amikor megpuhult a gomba, borsozzuk és hozzákeverjük a tejfölt. Egyet még rottyantunk rajta - és kész az étel.
Meleg puliszkával tálaljuk.
0 Megjegyzések