Hozzávalók:
1 kg sertés-, vagy marhalapocka, vagy pulyka felsőcomb filé
olaj
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika apró kockára vágva
20 dkg hagyma apró kockára vágva
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kg savanyú káposzta
Elkészítés:
Az olajban megfuttatjuk az őrölt köménymagot, a hagymát és a zöld paprikát beletesszük, megdinszteljük.
Dinsztelés közben sózzuk, ez segíti a hagymában lévő cukor karamellizálódását.
Beletesszük a kockára vágott húst, és fehéredésig sütjük. Megsózzuk. Fedő alatt kis lángon félpuhára pároljuk 10-15 percet.
Ekkor beleszórjuk az őrölt paprikát. Közben káposztát kimossuk - ha túl savanyú - és a félkész pörköltbe keverjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy csaknem ellepje.
Beletesszük az összezúzott fokhagymát is. Tovább főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhult Ha kell, utánaízesítjük a végén.
0 Megjegyzések