Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Székelykáposzta

Hozzávalók:

1 kg sertés-, vagy marhalapocka, vagy pulyka felsőcomb filé
olaj
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika apró kockára vágva
20 dkg hagyma apró kockára vágva
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kg savanyú káposzta

Elkészítés:

Az olajban megfuttatjuk az őrölt köménymagot, a hagymát és a zöld paprikát beletesszük, megdinszteljük.

Dinsztelés közben sózzuk, ez segíti a hagymában lévő cukor karamellizálódását.

Beletesszük a kockára vágott húst, és fehéredésig sütjük. Megsózzuk. Fedő alatt kis lángon félpuhára pároljuk 10-15 percet.

Ekkor beleszórjuk az őrölt paprikát. Közben káposztát kimossuk - ha túl savanyú - és a félkész pörköltbe keverjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy csaknem ellepje.

Beletesszük az összezúzott fokhagymát is. Tovább főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhult Ha kell, utánaízesítjük a végén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések