Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Boros pecsenye

Hozzávalók: 

60 dkg sertéscomb
15 dkg gomba
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
10 dkg vöröshagyma
1 db kis zeller
2 db zsemle
2 tojás
1 dl paradicsomlé
3 dl fehérbor
olaj 
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt szegfűbors
őrölt bors

Elkészítése: 

A húst 4 nagy szeletre vágjuk, alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük, hadd pihenjen kicsit.

A gombát felszeleteljük, a megtisztított zöldségeket felkockázzuk, a petrezselyem zöldjét felaprítjuk. Hagymát apró kockára vágjuk. A zsemléket beáztatjuk kevés borba, majd lazán kinyomkodva egy keverőtálba helyezzük.

Olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadva a gombát, továbbpirítjuk, a végén egy pár percre a zöldségekkel együtt pároljuk az egészet. Ezután beáztatott zsemléhez kaparjuk keverőtálba.

Jól összedolgozzuk a petrezselyem zöldjével, a beleütött tojásokkal, az ízlés szerinti fűszerekkel.

Elővesszük hússzeleteinket, egyformán elosztjuk rajtuk tölteléket, feltekerjük őket, és hústűvel rögzítjük.

Egy nagyobb tepsibe helyezzük a tekercseket, aláöntjük a paradicsomlevet és a bort. Alufóliával lefedve Előbb pároljuk mintegy 30 percig, majd a fóliát levéve, közben locsolgatva, (ha szükséges egy kis vízzel pótolva) szép pirosra sütjük kb. 20 perc alatt.

Az elkészült húst felszeleteljük, párolt zöldségekkel, krumpli különböző változataival, és/vagy fűszeres borban párolt, almával, körtével tálaljuk. A gyümölcsöket süthetjük is hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések