Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A Magyar konyha ínyencségei – Vörösboros marharagu

Hozzávalók:

1,5 kg marhalapocka, 5 cm-es darabokra vágva
olívaolaj
40 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 db sárgarépa, vastagra karikázva
15 dkg zeller
egy csipet kakukkfű
2 ágacska friss rozmaring ág
2 db babérlevél
2 dl pohár száraz vörösbor
3 evőkanál paradicsompüré
2 db 400 g-os hámozott negyedelt paradicsom konzerv (vagy ha már van, friss paradicsom, meghámozva)
4 db cseresznyepaprika

Elkészítése:

Az olajat egy nagy vastag falú lábasban közepes lángon felhevítjük. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd több tételben az olajon minden oldalát megpirítjuk (4-5 perc adagonként). A lábasból kivesszük és egy tálba félretesszük.

Az összevágott vöröshagymát a sárgarépa- és zellerkarikákkal a lábasba tesszük, 3 percig pirítjuk (vagy amíg barnulni nem kezd), hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringot és a babérlevelet, 1-2 percig tovább pirítjuk, amíg az illata érződni nem kezd. Ekkor hozzáöntjük a bort, két percit tovább főzzük, majd visszatesszük hozzá a húskockákat is.

Felöntjük egy kis vízzel, majd a lángot nagyobbra véve alatta felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt két óráig – vagy amíg a marha meg nem puhul – tovább főzzük. 
Hozzáadjuk a paradicsompürét,a cseresznyepaprikát, az összezúzott fokhagymát. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk és további tíz percig főzzük.

Ízlés szerint tésztával, galuskával vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések