Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Káposztás tészta

Hozzávalók:

1-1,5 kg fejes káposzta
50 dkg fodros durum tészta
1 evőkanál cukor
olíva olaj
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk, daraboljuk, aprítógéppel finomra aprítjuk, vagy kézzel legyaluljuk.

Egy nagyobb teflonserpenyőben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a káposztát, majd erős hőfokon állandó keveréssel szép egyenletes barnára pirítjuk. Közben megsózzuk. (kb. 20 perc).

Amikor majdnem kész, és már elég szép színe kezd lenni, beletesszük a cukrot, és azzal együtt tovább pirítjuk. A cukor karamellizálódásával a káposztánk még szebb színű, és az íze még finomabb lesz.

Közben egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát kifőzzük, (nem főzzük szét) leszűrjük, és a pirított káposztával összekeverjük.
Borssal ízlés szerint megszórjuk, esetleg utána sózzuk vagy cukrozzuk, ki hogyan szereti.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések