Hozzávalók:
1-1,5 kg fejes káposzta
50 dkg fodros durum tészta
1 evőkanál cukor
só
olíva olaj
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk, daraboljuk, aprítógéppel finomra aprítjuk, vagy kézzel legyaluljuk.
Egy nagyobb teflonserpenyőben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a káposztát, majd erős hőfokon állandó keveréssel szép egyenletes barnára pirítjuk. Közben megsózzuk. (kb. 20 perc).
Amikor majdnem kész, és már elég szép színe kezd lenni, beletesszük a cukrot, és azzal együtt tovább pirítjuk. A cukor karamellizálódásával a káposztánk még szebb színű, és az íze még finomabb lesz.
Közben egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát kifőzzük, (nem főzzük szét) leszűrjük, és a pirított káposztával összekeverjük.
Borssal ízlés szerint megszórjuk, esetleg utána sózzuk vagy cukrozzuk, ki hogyan szereti.
0 Megjegyzések