Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A Magyar konyha ínyencségei – Libamáj zsírjában sütve

Hozzávalók: 

80 dkg libamáj 
1,6 kg libaháj 
10 dkg vöröshagyma 
5 dkg fokhagyma 
3 szem szegfűszeg 
15 szem fekete bors 
tej 

Elkészítés: 

A sütés előtt pár órával libamájat beáztatjuk a tejbe, amibe 2-3 gerezd foghagymát teszünk összezúzva. Egy edény aljára libahájat terítünk, erre ráfektetjük a lecsepegtetett májat.

Beletesszük a megtisztított és félbevágott vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát és a fűszereket. Betakarjuk a maradék libahájjal és felöntjük a húslevessel.

Lefedve, lassan gyöngyöző tűzön a máj nagyságától függően 20-40 percig nagyon lassan forraljuk. 
Ekkor a májat kivesszük, és a főzőlevünket - fedő nélkül, forró tűzön - addig forraljuk, míg minden lé el nem párolog, és a háj zsírjára sül.

Ezután a zsírt szűrőn keresztül leszűrjük. (Vigyázat! A forró zsír miatt műanyag szűrő nem használható!) Egy szép tál aljára néhány merőkanál libazsírt öntünk, és hideg helyen megdermesztjük.

Ráhelyezzük a közben kihűlt libamájat, és óvatosan ráöntjük a többi libazsírt. Újra megdermesztjük.

Friss házi kenyérrel, lila hagymával, paradicsommal és paprikával kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések