Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Magyar töltött paprika

Hozzávalók:

8 közepes paprika
1 nagy fej hagyma
2 szál zeller zöldje
50 dkg darált hús (sertés, marha, pulyka)
1 kávéskanál édes nemes pirospaprika
35 dkg sűrített paradicsom
2 evőkanál cukor
10 dkg rizs
1 evőkanál étkezési keményítő
bors

Elkészítés:

A paprikákat kicsumázzuk, magokat eltávolítjuk. A hagymát finomra vágjuk.

A darált húst, a rizzsel, a hagymával, a pirospaprikával egy edénybe tesszük. Ízlés szerint sót és borsot szórunk rá, és alaposan összedolgozzuk. Majd a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák).

A paradicsompürét egy jó liter vízbe tesszük egy lábasba, a zeller zöldjével együtt, majd felforraljuk. Beletesszük a megtöltött paprikákat. Sózzuk, cukrozzuk, és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára főzzük (kb. 30 perc).

Nem kevergetjük, csak meg-megrázogatjuk a lábast! A paprikákat óvatosan, szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, a zellert kidobjuk.

A keményítőt fél deciliter hideg vízben elkeverjük, és beleöntjük a levünkbe.

Öt percig szelíden forraljuk. Visszatesszük a mártásba a paprikákat, éppen csak összeforraljuk.

Tálaláskor petrezselyem zöldjével megszórhatjuk. Sokan tejföllel eszik, ezért az asztalra azt is tehetünk terítéskor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések