Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Vargabéles

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró
10 dkg cérnametélt tészta
1 csomag réteslap - 8 lapos
3 db tojás
1 db citrom reszelt héja
3 dl tejföl
10 dkg mazsola
15 dkg cukor
5 dkg vaníliás cukor
olaj, vagy vaj

Elkészítés:

A mazsolát vízbe beáztatjuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A túrót botturmixxal a tejföl hozzáadásával átdolgozzuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a cukor 2/3 részével habosra keverjük.

Hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és a túrót. Összekeverjük, és beleforgatjuk a kifőtt, és már csak langyos tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.

Egy tepsit belső felületeit megolajozzuk, kibéleljük a réteslap felével /4 lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal és olajjal megkenjük a tetejét.

Előmelegített sütőben mintegy 30 percen keresztül, majd 150-160 fokon 5-10 percen keresztül készre, szép aranysárgára sütjük.

Kockára vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések