Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Orjaleves

Hozzávalók: 

1 kg orja (sertésgerinc) 
20 dkg sárgarépa 
20 dkg fehérrépa 
20 dkg zeller 
20 dkg karalábé 
1 fej vöröshagyma 
1 szál zeller zöldje 
gyömbér 
szerecsendió-virág 
bors 

Elkészítés: 

Az orját feldaraboljuk, 3 liter vízbe feltesszük főni. Amikor felforrt, habját leszedjük, majd beletesszük a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, megsózzuk és beletesszük a megtisztított hagymát illetve a fűszereket is.

Lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul. Betétként cérnametéltet főzünk hozzá, vagy daragaluskát.

Ha szükséges, színezőként még kevés sáfrányt is tehetünk bele. Apróra vágott petrezselyem zöldjével meghintve tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések