Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Kolbásszal töltött karaj

Hozzávalók:

1 kg rövid karaj
40 dkg parasztkolbász
bors
olaj

Elkészítés:

Megmossuk a húst, majd megsózzuk és megborsozzuk. Felszúrjuk, és belehúzunk egy szál füstölt parasztkolbászt. Egy tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőbe helyezzük, ahol 180 fokon 45 percig sütjük.

Ekkor óvatosan (hogy meg ne csapjon bennünket a forró gőz) kinyitjuk a fólia tetejét, és így sütjük tovább a húst. Időnként megszurkáljuk húsvillával, hogy megpuhult-e.

Saját szaftjával, illetve néhány kanál vízzel - olajjal meglocsoljuk, hogy szépen piruljon és puhuljon. A teljes sütési idő körülbelül másfél óra.

Tálalás előtt szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a saját szaftjával.

Tálalhatjuk krumplipürével, petrezselymes krumplival. Főzelékekre (borsó, zöldbab, krumpli, paradicsomos káposzta, stb.) is kiváló feltét.

Hidegen is kiváló étel, és hidegtálak fontos alkotóeleme.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések