Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A magyar konyha ínyencségei – Konyakos kacsasült

Hozzávalók:

1 db pecsenyekacsa
1 nagyobb fej vöröshagyma
10 dkg húsos füstölt szalonna
5 dkg liszt
2 dl vörösbor
5 cl konyak
15-20 dkg kacsamáj
olívaolaj,
csokor petrezselyemzöld
2 db babérlevél
kakukkfű

Elkészítése:

A kacsát megszabadítjuk aprólék részeitől. A hagymát negyedeire vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, mindezeket kevés olívaolajon megpirítjuk.

Megszórjuk a liszttel, ráöntjük a konyakot, a vörösbort, és kevés vizet is adunk hozzá. A babérlevéllel, kakukkfővel és sóval ízesítjük.
Fedő alatt erős tűzön forraljuk, amíg jól besűrűsödik. Az apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
A kacsa máját kevés olajon átsütjük, áttörjük, hozzáadjuk a mártásomhoz.

Közben a kacsát a sütőben ropogósra sütjük. Amikor elkészült, kiemeljük egy vágódeszkára, feldaraboljuk, tálra rendezzük. A zsírjától megszabadított szaftját mártásba öntjük, összeforraljuk.

A mártással meglocsoljuk kacsánkat, pirított burgonyával és sült almával tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések