A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Színes, ízes, majonézes tésztasaláta friss zöldségekkel - Hidegen még jobb

Fantasztikus főétel villámgyorsan: a tésztasaláta könnyű, mégis laktató fogás.
A tésztasalátában az az egyik legjobb, hogy a hozzávalókat kedvedre variálhatod. Minél többféle zöldséget teszel bele, annál ízletesebb és színesebb lesz. Készítsd el előre, hisz jót tesz neki, ha pihenteted néhány órán át a hűtőben. Grillezett, sült húsokkal is gazdagíthatod.

Hozzávalók:

25 dkg makaróni
2 db paradicsom
1 db paprika
1 db uborka
1 db lilahagyma
0.5 csokor petrezselyem

ÖNTETHEZ
2 dl natúr joghurt
1 dl majonéz
1 teáskanál citromlé
bors

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet forralni, és dobj hozzá sót. Amikor lobog, rakd bele a makarónit, és főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, majd öblítsd le hideg vízzel.

Közben a zöldségeket mosd meg és darabold fel. Keverd simára a joghurtot, a majonézt, a citromlevet, a sót, a borsot. Rakd egy tálba a tésztát, tedd hozzá a zöldségeket, majd öntsd rá a szószt. Forgasd össze, szórd meg petrezselyemmel. Mehet a hűtőbe, hogy lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések