Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Az igazi sváb kovászos uborka: kenyér helyett ez kell hozzá

Kezdődik a szezon! A sváb kovászos uborka három nap múlva finom ropogós lesz.
A sváb kovászos uborka szinte ugyanúgy készül, mint a hagyományos, csak a savanyításhoz kenyér helyett nyers krumplit használj. Lehetőleg nagy melegben fogj hozzá a kovászoláshoz. Két-három nap múlva már tökéletes lesz. Amikor megbontasz egy üveggel, rakd is el a következő adagot, hisz rendkívül kapós. A levét kortyolgasd el, kiváló hűsítő.

Hozzávalók 50 decihez:

3 kg uborka
3 l víz
3 evőkanál só
2 csokor kapor
2 db krumpli
1 fej fokhagyma
bors
mustármag
torma

Elkészítés:

Készíts elő egy ötliteres üveget, a sót langyos vízben oldd fel. Az uborkákat mosd meg jól, a végeket vágd le, hosszában be is metszheted.

Rakj az üvegbe egy sor felkarikázott krumplit, arra kaprot, majd pakold bele szorosan egymás mellé a megtisztított uborkákat. Szórj bele borsot, mustármagot, fokhagymát, tehetsz hozzá tormát, és a tetejére rakd a maradék krumplit. Erre jön még egy réteg kapor. Öntsd rá a sós vizet, és fedd le kistányérral. Érleld meleg, napos helyen három napig, majd szűrd le, és tárold hideg helyen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések