A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lefizetett egy bírót a volt NAV-os pénzügyőr

Hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség egy olyan ügyben, amelynek kulcsfigurája egy volt és vezető beosztású NAV-munkatárs volt, aki „munkahelyi kapcsolatait és beosztását felhasználva járt el az adóhatóság által indított különböző adó- és büntetőügyekben" – írja a Magyar Idők a Pestisrácok.hu nevű oldalra hivatkozva.
A portál azt írja, a nő félmillió és ötmillió forint között terjedő összegeket kapott, ezért a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán volt kollégáit fizette le és így intézett el ügyeket, vagy éppen a Repülőtéri Igazgatósághoz tartozó Cargónál segített olcsóbban kihozni vámkezelésre váró árukat. A lap azt írja, a nő egy 6 milliárdos költségvetési csalásos ügybe is beleavatkozott.

A feljelentés kitért arra is, hogy a nő jó viszonyban van egy budapesti ügyvéddel és annak feleségével, aki az egyik fővárosi bíróságon ítélkezik. Ők ugyancsak kaptak a vesztegetési pénzekből, a tanú szerint azért, mert belenyúltak egy fővárosi vállalkozó elleni eljárásba úgy, hogy a NAV-os hölgy kérésére a bírónő a büntetőpert hosszabb időre elnapolta, majd kérésre súlyosabb ítéletet szabott ki a vádlottal szemben. A vesztegetési pénzhez a bírónő a férje közvetítésével jutott hozzá, és több részletben, összesen másfél millió forintot tett zsebre.

Ezt állítja a feljelentő, aki egy ezereurós pénzátadásnál maga is jelen volt – közölte a portál, amely a vallomás alapján arra is kitért, hogy az összeget egy Vörösvári úti McDonald’sben kapta meg az ügyvéd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések