Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémsajtos, brokkolis csirkemell - Szaftos besamelmártással nem lesz száraz

Jó lenne egy kis újdonság? A krémsajtos besamelmártásban, brokkolival sült csirkemellet megéri kipróbálni.
Nagyon egyszerűen feldobhatod a száraz csirkemellet! Krémsajtos besamelmártásban sütve omlós lesz, és esélye sincs kiszáradni. Ha azt akarod, hogy ne puffasszon a brokkoli, dobj hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát is. Rizzsel, tésztával, krumplival is kínálhatod. 

Hozzávalók 4 személyre:

2 db csirkemell
1 fej brokkoli
bors
olaj

BESAMEL MÁRTÁS
15 dkg trappista sajt
10 dkg krémsajt
3 dl tej
3 evőkanál finomliszt
2 evőkanál vaj
1 dl tejföl
só 
borsszerecsendió
zöldfűszer

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Dobj hozzá sót, és főzd roppanósra körülbelül öt perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le jéghideg vízzel. Így biztosan megmarad a brokkoli szép, zöld színe. A húst sózd és borsozd meg, majd egy serpenyőben kevés olajon süsd meg hirtelen a csirkemell mindkét oldalát.

A besamelhez a vajat olvaszd meg, ezen pirítsd világosbarnára a lisztet. Öntsd hozzá a tejet, és habverő segítségével keverd csomómentesre. Sózd, borsozd, szórd hozzá a szerecsendiót és a kedvenc zöldfűszeredet. Végül add hozzá a tejfölt, a krémsajtot, és dolgozd simára. Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, majd rakd egy hőálló tálba. Rendezd mellé a brokkolirózsákat, öntsd le a krémsajtos besamelmártással, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Ha a hús omlós, a sajt piros, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések