Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Frissítő barackleves málnával: krémes, selymes, és nagyon finom

Ne hagyd, hogy kifogjon rajtad a kánikula! Ezt a baracklevest nem kell főzni, csak mixelni és hűteni!
Hűtsd le magad ezzel a krémes, málnás baracklevessel! Nem kell a forró konyhában ácsorogni mellette, és a habarást is megúszod. Így 10 perc sem kell ahhoz, hogy elkészüljön. Dobd össze előre, tálalás előtt pihentesd mindenképpen a hűtőben. Ha nyersen készíted, még több vitamin marad a gyümölcsökben.

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg őszibarack
20 dkg málna
1.5 l víz
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:

A barackokat mosd meg, vedd ketté, szedd ki a magot, és dobd egy magasabb falú tálba. Rakd hozzá a megmosott, lecsepegtetett málna felét, és botmixerrel pépesítsd. Ízesítsd fahéjjal, cukorral, vaníliával, és öntsd fel vízzel. Többet, kevesebbet is rakhatsz hozzá, attól függően, mennyire szereted sűrűn. Kóstold meg, hogy nem szeretnél-e a fűszerezésen változtatni.

Rakd a hűtőbe legalább két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szedd tálkákba, és díszítsd a maradék málnával, esetleg tejszínnel, mentával vagy citromfűvel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések