Így készíthetsz legegyszerűbben savanyított uborkasalátát! Hagymával még jobb!
Ne csak kovászold az uborkát, rakj el savanyítva is! Nagyon finom, kemény és roppanós marad a saláta, ha ezzel az egyszerű módszerrel teszed el. Eddig mindig bevált, és nem romlott meg. Nem kell forralni a felöntőlevet, elég hidegen leborítani vele az uborkát.
Hozzávalók:
2 kg uborka
12 dkg só
8 dl víz
8 dkg cukor
4 dl ecet
2 db vöröshagyma
2 evőkanál bors
6 db babérlevél
1 csokor kapor
1 mokkáskanál szalicil
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Az üvegeket tisztítsd meg, mosd el, majd rakd egy percre a mikróba. Borítsd konyharuhára, és várd meg, míg megszárad. Az uborkát alaposan mosd meg. A legjobb, ha beáztatod, és kicsit megdörzsölöd. Nem szükséges meghámozni. Reszeld le vékonyra az uborkagyalun, és rendezd az üvegekbe.
Rakj hozzá hagymát és egész borsot is. Keverd el a vizet a sóval, a cukorral, az ecettel, a szódabikarbónával, majd dobj hozzá kevés szalicilt is. A szódabikarbónától marad ropogós és élénk színű az uborka. Tégy a tetejére kevés kaprot és babérlevelet, majd öntsd rá a levet. Fontos, hogy mindent ellepjen. Zárd le celofánnal és csavarral légmentesen. Mehetnek is az üvegek a polcra.
0 Megjegyzések