Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Isteni, tiramisus fagyi házilag: ezzel hűtsd le magad a kánikulában

Fantasztikus, jeges nyalánkság: ha odavagy a tiramisuért, nyáron készítsd el fagyiként!
Fagyiból sosem elég! Készíts kánikulában süti helyett inkább valamilyen jeges hűsítőt. A tiramisufagyi elképesztően finom, ráadásul gép nélkül is tökéletes lesz. Tálalás előtt 15-20 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyen tudd adagolni. 

Hozzávalók:

25 dkg mascarpone
10 db cukormentes babapiskóta
5 dl kávé
5 evőkanál cukor
4 db tojássárgája
2.5 dl habtejszín
2.5 dl tej
1 evőkanál kakaópor
rum

Elkészítés:

A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. A tejet öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Csorgasd bele a tojássárgás elegyet, majd állandóan kavargatva, takaréklángon sűrítsd be. A tejszínt habosítsd, majd add hozzá a mascarponét. Öntsd hozzá a rumot, a kávét, és morzsold hozzá a babapiskótát. Dolgozd össze a masszát, és tedd egy zárható dobozba. Rakd a fagyasztóba, majd 30 percenként kevergesd át a fagyit három-négy alkalommal. Tálaláskor szórd meg kakaóval, és díszítsd mentával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések