A zöldbabos tésztához a könnyed, házi, pestós szósz remekül illik.
Az olaszok imádják a pestós tésztát, amit zöldbabbal még izgalmasabbá tehetsz. Mindössze 20 perc alatt elkészíthetsz mindent. Míg a tészta és a zöldbab megfő, a friss pestót is összedobhatod akár mozsárban, akár mixerrel. A pestót lazíthatod kevés tejföllel vagy joghurttal.
Hozzávalók 4 személyre:
35 dkg tészta
25 dkg zöldbab
10 dkg parmezán
só
PESTÓHOZ
1 marék bazsalikom
2 evőkanál fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
0.5 dl olívaolaj
5 dkg parmezánsó
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A tésztát főzd meg bő, sós vízben körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tisztított zöldbabot vágd kis darabokra, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt.
A pestóhoz a bazsalikomot, a fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, a sót dobd egy aprítógépbe, majd daráld le. Amikor már elég sima, add hozzá a parmezánt és kevés vizet. Mixeld még tovább. A tésztát keverd össze a zöldbabbal és a pestóval, majd szórj rá parmezánt.
0 Megjegyzések