A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Faágba kapaszkodó 12 éves fiút mentettek ki a Drávából

A többieket egy kőgátról és egy szigetről szedték össze.
Egy horgász hívta a rendőrséget szerda délután, ugyanis kiszúrta, hogy egy kőgáton rekedt egy nő és egy gyerek Felsőszentmártonnál, a Dráva folyón, írja a Police. 

A rendőrség folyamatos kapcsolatban maradt a horgásszal, és kiderült, hogy további három gyerek egy szigeten rekedt, míg egy másikat elsodort a víz, és egy faágba kapaszkodva várta a segítséget.

A rendőrség a bejelentés után két hajót is útnak indított. Amíg azokra vártak, a Sellyei Rendőrőrs két körzeti megbízottja a helyszínre sietett és rögtön akcióba is lendültek. Az egyikük folyamatosan figyelte és szóval tartotta az ágon csüngő 12 éves kisfiút, míg a másikuk megkereste a közelben lévő csónak tulajdonosát. 

A tulajdonos már szaladt is a csónakhoz a motorral, a szerelést követően két sellyei tűzoltóval vízre szálltak és kimentették a kisfiút, akit a mentők rögtön gondozásukba vettek. Utána a 36 éves anyukáját és 5 éves öccsét mentették ki a kőgátról, majd a másik három gyereket, egy 14 éves kisfiút, egy 13 és egy 15 éves lányt hozták ki a partra a szigetről.

A rendőrök, a tűzoltók és a mentősök gyorsan és összeszedetten cselekedtek, így senki sem sérült meg az akció során.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések