A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erre vágytak a barlangból kiszabadított thai gyerekek, amikor kijöhettek a kórházból

Tegnap végre kiengedték a kórházból mind a 12 thaiföldi fiút és 25 éves fociedzőjüket, akik 18 napon egy barlangban várták, hogy kijussanak.
A Vaddisznóknak becézett csapat tagjai először álltak a nyilvánosság elé, mesélve arról, miként élték túl azt a közel három hetet, amit a föld alatt töltöttek.

– Majd kiugrott a szívünk a helyéről, amikor meghallottuk a zajt, a búvárokat, és rájöttünk, van remény a megmenekülésünkre – mondta egyikük.

Kiderült, volt olyan éhező srác, aki egy tál sült rizsre gondolt minden egyes alkalommal, amikor megkordult a gyomra, s az étel gondolata adott neki reményt, bár mindannyian annyira éhesek voltak, hogy elég nehezen tudtak a túlélésre koncentrálni.

Ake, az edző elárulta, amikor meglátták, hogy jön fel a víz, próbáltak kimenekülni, de már nem volt merre. Mindenki tudott úszni a csapatból, ám nem mertek nekivágni az ismeretlennek. Megpróbálták magukat kiásni a föld alól, de nem jutottak messzire, hiszen le voltak gyengülve.
– Nem volt nálunk étel, csak vizet ittunk a barlangban, szerencsére tiszta volt – mesélte az egyik játékos, hozzátéve: az utolsó pillanatig bíztak abban, élve hagyják el a csapdát, értük jönnek, megmentik őket.

Miután végre rájuk találtak, a búvárokkal dámajátékot játszottak, hogy elüssék az időt. Amikor meghallották, hogy Saman Kunan búvár elhunyt, bűnösnek érezték magukat, és írtak egy levelet a férfi családjának, hogy mennyire hálásak az áldozatáért.

A veszélyes szituáció mindannyiukat megérintette, s bár korábban az összes fiú profifutballista-karrierről álmodott, tegnap többen is azt mondták, inkább búvárok vagy katonák lennének. Mint akik megmentették őket.

Bocsánatot kért Musk

Bocsánatot kért Elon Musk, aki pedofilnak nevezte azt a brit búvárt, Vernon Unswortht, aki segédkezett a 12 thai fiú megmentésében. Hiába tette, a búvár nem áll el a pertől, és a Tesla vállalat részvényei is zuhannak: néhány nap alatt 2 milliárd dollárt (540 milliárd Ft) veszítettek az értékükből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések