Mindig izgalmas kérdés, hogy mi van előtt, mi történik közben, de ugyan kit érdekel, hogy mi van után? Nos, első sorban magadnak tehetsz jót, ha a remélhetőleg kiadós orgazmussal végződő hancúrozás után egy-két dolgot megteszel.
Egy sor egészségügyi problémának a kockázatát csökkentheted ugyanis. Mondjuk, azt ne feledd, hogy a nem kívánt terhességtől és a nemi betegségektől a szexet követő rituálék nem védenek, így aztán, használj óvszert.

Irány pisilni!

Korábban külön foglalkoztunk a pisilés és a szex kapcsolatával. Akkor is megállapítottuk, hogy nem arról van szó, hogy erőltetned kellene a dolgot, de amennyiben van ingered, ne tartsd vissza. A visszatartott vizelési inger növeli a húgyúti fertőzések kockázatát. Amikor először a szex után érzed, hogy pisilni kell, akkor ne halogass.

Moss kezet

Ha szerencsés vagy, akkor a testiségben, a szexben nem nagyon undorodsz semmitől. Az együttlétek során testnedvek keverednek, kizzadsz, és ki tudja még mit műveltek. A nedvesség mindig a táptalaja a fertőzéseknek, éppen ezért azért az fontos, hogy a hancúrozás után moss kezet, és töröld szárazra magad, egy gyors zuhany sem rossz ötlet. Mindenképpen olyan termékekkel tisztálkodj, amelyek inkább nyugtató hatásúak, és nincsenek tele felesleges összetevőkkel, illatanyagokkal.

Cserélj bugyit

A szexi, csipkés, bevállalós fehérnemű jó ötlet, ha csábításra és szexre készülsz, nem csak a partnered fogja izgatónak találni, de te is kívánatosabbnak érzed magad tőle. A legszexibb darabok azonban általában olyan anyagokból készülnek, amelyek nem segítenek abban, hogy a szex után regenerálódjon a nemi szerved, nem eresztik át kellőképpen a levegőt, nem szívják fel a nedvességet. Hogy elkerült az irritációt és csökkentsd a fertőzések veszélyét, a szeretkezés után válts pamutbugyira.

Nasizz

Nincs is jobb, mint szex után közösen nasizni egy kicsit, a közös csemegézés remek utójáték. A hüvelyflórád egészséges szintjének fenntartásához a táplálkozásnak éppen annyi köze van, mint a higiéniának. A szex után szükséged van energiára, a szervezetednek, a hüvelyednek pedig jó baktériumokra van szüksége. Ugyan a csokit sokan kívánják az orgazmus után, de a cukros ételek kifejezetten a gombás fertőzések ´kedvencei´. Inkább egyél joghurtot, vagy erjesztett ételeket, amik probiotikumokat tartalmaznak. A vörös bogyós gyümölcsök teli vannak hasznos vitaminokkal, amelyek szintén segítenek a nemi szerved épségének megőrzésében. Ezt a két ételt persze könnyedén kombinálhatod is.

Igyál vizet

A szex remek sport, rengeteg kalóriát égethetsz el, de sose felejtsd el, hogy közben sokat izzadsz is, magyarul dehidratált állapotba kerülsz. Az elvesztett folyadékot pótolni kell, éppen ezért a hancúrozás után bőségesen fogyassz folyadékot, természetesen cukor nélküli italt, lehetőleg vizet. A hidratáltság nemcsak a bőröd, de például a hüvelyed egészsége miatt is fontos.