A szivárványpizza kitűnő választás, ha a gyerkőcök alapvetően nem rajonganak a zöldségekért. Szuper választás gyerekzsúrra is!
Hozzávalók
400 g finom búza liszt
30 g élesztő
1 tk cukor
1 tk só
2 tk olaj
200 ml víz
A feltéthez
1 üveg paradicsomszósz
150 g reszelt sajt
1 darab kalifornia paprika (zöld)
1 darab kalifornia paprika (sárga)
4 darab koktélparadicsom
1 fej cékla
5 darab brokkoli
5 darab karfiol
Elkészítés
- Morzsoljuk az élesztőt a langyos vízbe, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és hagyjuk kelni.
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
- Szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá az olajat, sót, az élesztős vizet, s gyúrjunk belőle csomómentes tésztát, majd hagyjuk 30-40 percig kelni.
- Tisztítsuk meg és vágjuk fel a zöldségeket: kockázzuk fel a paprikákat, vágjuk 4 cikkre a paradicsomokat, szedjük icipici rózsákra a brokkolit és a karfiolt, végül pedig készítsünk picike háromszögeket a céklából.
- A megkelt tésztát nyújtsuk ki és formázzunk belőle megfelelő alapot.
- Kenjük meg paradicsomszósszal, szórjuk meg sajttal és helyezzük el a zöldségeket a pizzán a szivárvány színeinek sorrendjében.

0 Megjegyzések