Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Póréhagymás burgonyakrémleves

A krémes és tápláló póréhagymás krumplileves tökéletes választás vacsorára vagy egy gyors ebédre.

Hozzávalók

2 darab póréhagyma
½ kg burgonya
750 ml víz
1 evőkanál vaj vagy margarin
2 csipet kakukkfű
1 adag babérlevél
2 csipet szárított majoránna
1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

  • Mossuk és tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vékonyan karikázzuk fel. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát.
  • Melegítsük meg a vajat, s pirítsuk meg rajta a póréhagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát is.
  • Öntsük hozzá az alaplevet vagy a vizet, sózzuk meg ízlés szerint, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet és a babérlevelet.
  • Forrástól számított 20 percig főzzük, ekkor távolítsuk el a kakukkfüvet és a babérlevelet. Adjunk hozzá egy csipet majorannát és botmixerrel dolgozzuk össze, amíg finom, krém állagú nem lesz.
  • Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések