Kenyér, sütés nélkül? Naná! A lenmagos, napraforgós, zöldfűszeres kenyér állandó helyet követelt magának a virágkorát élő, nyers ételeket fogyasztók étrendjében.
Hozzávalók
¾ csésze lenmag
¼ csésze napraforgó mag
3 darab szárított paradicsom (30 percre áztassuk vízbe)
1 evőkanál tengeri só
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál szárított bazsalikom
őrölt fekete bors
víz
Elkészítés
- Öntsünk minden hozzávalót az aprítóba. A legmagasabb fokozaton aprítsuk őket addig, amíg egészen sima masszát nem kapunk.
- A keverék állaga legyen sűrű, picit ragacsos. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet (amiben a paradicsomot áztattuk).
- Formáljunk cipót a masszából, s vágjuk vékony szeletekre, vagy simítsuk az egész masszát vékonyan egy sütőlemezre.
- Aszaló-szárító gépben vagy 42°C-os sütőben 3 órán át szárítsuk (félidőben fordítsuk meg).

0 Megjegyzések